Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, 1 June 2013

ya Allah~

salam...tetiba plak mlm ni nk layan perasaan...bukan layan perasaan tentang cintan cintun 2...tp layan perasaan akan kesalahan dan kejahilan diri ini....ya Allah, terasa sungguh kerdil diri ini pabila bersujud dan menyebut namaMu wahai Allah S.W.T.....tgh2 melayan perasaan ni, aku teringt plak kat ex aku....knp aku susah sgt nk lupakan dia??? xmcm ex2 aku yg laen?? ya Allah..knp aku susah nk melupakan dia??? lg aku cuba utk melupakan dia, makin kerap dia muncul di ingtan aku...dan membuatkan aku nk dgr khbr berita dia...knp begini ya Allah??? apa erti semua ini...mesti korang pun pernah rase cm ni kan?? susah nk melupakan seseorg walaupun dh bertahun2 korg berpisah dan lost contact...lg nk dilupuskan dari ingatan, lagi dia kerap muncul....selalu sgt name dia terlintas kat fikiran aku.....adakah sebab aku masih belum ikhlas memaafkan dia?? adakah kerana aku masih mempunyai rasa dendam kepadanya??? ya Allah, Kau ikhlaskan lah hati aku untuk memaafkan org....dari mulut mmg aku mengatakan yang aku telah memaafkan dia...tp hati???? Tuhan sahaja yang tau....emm...dh rasa mengantuk la plak...ok..selamat mlm...wassalam..

Friday, 31 May 2013

alhamdulillah~

alhamdulilah...ucapan yang x terhingga diucapkan kepada Allah S.W.T. kerana telah memberi peluang kepada aku untuk menamatkan sesi pembelajaran sepanjang 3 tahun ini....aku akui, dalam tempoh 3 tahun 2, mcm2 peristiwa yg aku alami...sedih, gembira, menyesal, kecewa, dendam, bahagia...semua ada...sebelum ni, aku ikutkn je perasaan aku...aku xpeduli perasaan org...akhirnya alhamdulillah di tahun akhir inilah aku temui identiti diri aku yang sebenarnya setelah terlalu byk kesalahan dan dosa yg aku lakukan...kini aku sedari akan kesalahan aku...alhamdulillah aku dah dapat petunjuk dan jalan dari Nya..insyaallah, akan aku perbaiki diri aku.....insyaallah....

Thursday, 16 May 2013

beberapa hari je lagi~

assalam....lamenye aku dh xtulis kat sni....smpai password pun lupa...hahaha...back to topic, tjuk kat atas, mcm counting days je kan??? memang pun tgh counting days....sbb ape?? sbb aku dh xlame lg dh nk abis blaja..insyaallah..semuanya berjalan dengan lancar...n...secara tidak langsung, xlame lg aku akan tinggalkan negeri yg byk bg kenangan kat aku ni...huaaahuaaa..xnk...ini yg tgh meratap kesedihan ni...klu kira betul2, tggl 3 kali ahd je aku jmpe kat jb ni...pas2, huhh...xsnggup nk ucap selamat tggl...sbb ape aku kate negeri yg byk bg kenangan?? sbb, kat sni la aku jmpe dgn my hunny...dan...aku pun xtau knp...sejak aku darjah 4 lg, aku teringin nk g johor...byk kali la jgk aku tny mak aku, jhor 2 best ke?? ade ape kat sne?? akak teringin la nk g sne...tnpa ku duga, aku dpt twaran smbung blaja kat johor jugak akhirnya...rupa2nya ada hikmah knp aku teringin sgt nk dtg negeri ni....

masa semester pertama, aku join kolej wat tanaman pokok kat kota tinggi...name pantai 2, pantai teluk mahkota, tanjung sedili, kota tinggi...once aku masuk je tempat 2, aku dpt rse something...rse yg aku nk knal n nk tinggal kat kmpung 2....mmg btl, ini yg aku rase....aku rse tenang...aman..selesa..xtau knp rse cm 2...6 bulan kemudian, aku knal my hunny..mase 2 aku semester 2..bila dh knal2, dia nk lanjutkan hubungan, dia bwk aku tgk kehidupan dia...dia bwk aku jmpe family dia...aku xtau kampung dia kat mne...naek motor z 2...hahaha..dh la aku xpenah jalan jauh naek motor..trun2 je parkinson muka aku..bergetar je..kena angin..hahaha..smpai satu simpang, aku mcm penah lalu je tmpat ni....then, aku terus tny my hunny, kat sni ade pantai ke?? aku pun tny la name pantai 2..dia kate ade, dekat je pun dgn rumah dia...

mungkin sbb 2 la aku rse seronok je bila dtg johor ni...sbbnye, aku dpt rse dlu smething yg xpenah aku rse sblm ni...pas 2 bru tau ade sesuatu yg akan muncul....and, alhamdulillah kami masih bersama dan insyaallah akan naek ke peringkat seterusnya kalau xde aral melintang...hhehe..doa2 kan kami bersama bahagia ye...n to  my hunny, muhamad haidary...jgn la sedih2 sbb jarak yang memisahkan kita dan insyallah ikatan yg kita bina ni xkan terpisah...be strong okay my dear!!! 

Monday, 29 April 2013

kad ATM ku~

kad ATM ku kena telan!!!!! arrghhh...mcm mne ni??? hahaha...mcm serius je bunyi nye kan? tp sebenarnya x kne telan pun..hahaha...cerita dia cm ni...aku skang ni bru je pas abis dari kesibukan berpraktikal sana sini...penat memang penat...hal ni berlaku bila aku tersangatlah nak pakai duit...almaklumlah, time hujung bulan...ala, tggl bpe ari je lg nk msuk elaun...slalunya masuk keja pkul 8 pagi kan? aku dh kuar dari kolej pkul 7 pagi tepat. sebab nnt sempat la nk g sarapn kat kedai luar...aku pun g naek kereta kawan...minyak pun tuang2 la kan....waktu 2 dh pkul 7 pg, kwan2 aku yg laen yg same2 naek kete 2 blm muncul lg, jd aku amek peluang 2 untuk g cucuk duit kat ATM yg hnyalah ada satu 2..hahaha...aku tgk mesin 2 elok...ok je..jd aku pun cucuk la kad aku...bila dh cucuk, tggu la kjap...biasalakan mesin 2 nk proses dlu...bace data sume 2 kan...slalunya xsmpai bpe mnit pun kan...tp ari 2, punyalah lama aku tggu dia reading kad aku 2...loading....processing...aik...apsal ni?? lame bebenor..aku dh cuak dh..dh la aku nk g kje, tumpang kawan g...hahaha..mula lah anxiety aku dtg time 2...kad aku blm kuar2 g ni...dh tekan BATAL banyak kali pun masih same je...peluh dh meninik2 dh ni...hahaha..mula la aku pkir yg mcm2...aku pkir, mesti lmbt nk g kje ni..mesti kwn aku mrah ni...mcm mne aku nk mkn ni...duit tggl dlm kad 2 je..dlm kad laen xde...cm ne mak nk transfer duit ni???alamak!!!!...tolong..mcm mne ni?? aku dh bergelintau ke sana sini...ulang alik...tetiba aku nmpk p.cik guard...oh, my savor...aku pun dan2 terus minta tlg p.cik 2...tp HAMPEH! jwapan dia, alahai, p.cik pun xtau la bab2 ni...hahaha...dia blh gelak plak?? aku dh la rsau ni...aduh...pkir..pkir..pkir...tetiba aku nmpk kwn aku yg naek satu kereta lalu...aku pun terus la jerit name dia..-_-_-!!! tlg aku kuarkan kad aku ni...dia blh gelak dgr ayt aku...hahaha...dia pun terus g tgk, aku ingt dia nk wat pe, rupa2 nya ttup je suis mesin 2...haa??? terus kuar kad aku...yeayyy!! klu la aku tau cm 2 je care dia, dh lame aku wat...xde la anxiety aku dtg smpai pkir jauh cm 2...hahaha...anayway, thanks to my real savor....!! THANK YOU SO MUCH....-the end-

Saturday, 17 November 2012

make up~

bila dh bosan, aktiviti yg akan aku lakukan adalah, make up...make up muke sendiri...nak2 lg bila ade produk bru yg aku beli...hehehe..sejak kebelakangan ni semua sibuk cerita pasal bedak arab..xtau la kot2 aku yg ketinggalan..hahaha..tp 2 la make up yg aku bru order ari 2...bedak arab 2 aku dapat tahu dari kawan my hunny...klu sebelum ni foundation yg aku gune dlu pun dari dia jgk...kali ni pun dari dia jgk..hehehe...aku mmg suka shopping online...tp aku hny beli kat org n laman web yg aku percaya je...



ni la bedak arab yg aku guna...huhuhu...harga dia berpatutan la..xde la mahal sgt n xde la murah sgt...bila sampai je barang 2 terus aku cube...hahaha..xsabar2 kan?? aku cube la mula2, rase cm xpuas ati..sbb xbpe nk kemas aku pakai...last2 aku cuci blik muka, mula kan dgn base make up...pastu apply dgn naturactor foundation yg aku pakai skang ni, then apply pula bedak arab ni...emm, tggu beberapa mnit...taarraaa..hasilnye...wow...nmpk natural...xnmpk cm make up sgt pun...aku ni bkn la kaki make up sgt..sbb aku hny make up gne foundation, bedak dgn eyeliner je...xde blusher, xde lipstick, xde maskara...aku hny pakai sume2 2 bila nk g function je...tp klu kuar dgn my hunny, aku pakai yg ringkas2 je...


ni la dua alat make up yg paling aku sayang...hehehe...biarlah jenama2 yg lain kat pasaran 2...aku lebih selesa dgn yg dua ni sbb dua2 ni bkn sekadar foundation biasa...foundation ni juga memainkan peranan dalam menjaga dan merawat kulit...dua2 ni produk jepun..mmg sesuai dgn kulit org asia...haisy, dh mcm jurucakap make up plak kan...hahaha...





sambil2 try make up 2, try la tudung jgk...hehehe..jerawat2 aku yg sebelum ni pun dh hilang dh...bekas2 jerawat pun dh xde dh...huhuhu...jatuh chenta ni...


Monday, 29 October 2012

kerinduan terubat




pejam celik, pejam celik...xsangka dah 4 bulan aku tgglkan kolej...rasa nervous pun ade gak bila smpai kat sni....aku sampai kat jb pd 27.10.2012...setibanya aku kat terminal bas larkin, my hunny dah pun terpacak depan mata...hehehe...dia xpernah bg aku tggu lama2 kat stesen bas 2....mane x nye, aku smpai sane pun dh mlm...sampai2, terus g mkn dlu...lapar weh...hahaha..kami pusing2, xde tempat yg special...ingt nk mkn kat tmpt yg aku xpenah g, tp ttup plak...last2, g @mart kempas je...hahaha...aku order makanan, my hunny order air...selesai shj sesi mkn2, kami pun gerak balik kampung...di kota tinggi....sepanjang perjalanan 2, aku pandang je wajah dia bwk kereta...hahaha...sampai dia pun xselesa...hahaha..sorry, abg...syg rindu nk tgk muka abg...sbb 2 syg pndg muka abg..hehehe...aku tgk muka dia tenang je bwak kereta...bila dh penat pndg, aku dgn my hunny melalak dlm kereta sama2...minat kami berdua mmg same...suka menyanyi...dia puji suara aku, aku pun puji suara dia...aku smpai kat kmpuung dia dlm pkul 11.40 mlm....menakjubkan, sbb semua blm tido lg!!! aku salam la sorg demi sorg...nervous weh...lame xjmpe...hahaha...aku salam kakak dia, kakak dia blh ckp, "ptutla abah dh tdo bgun blik, tunggu menantu balik rupenya..." aduh, malu aku...semua gelak, aku pun join la gelak....hahaha...
ehem2...


keesokan harinya....~
pg2 lg aku dh bgun...awal jgk la...siap2, mndi sebelum yg lain bgun....sbb nk g kenduri...rumah kenduri 2 dekat je...sbb dekat la, kne tlg org 2 wat ape yg ptut...kami xpergi same...aku pergi dgn adk my hunny...


time nk amek gmba ni, ade mulut yg sebut, "wah, dah mcm keluarga bahagia dah.."  aku dgn my hunny pun, aminkan je lah...hehehe...setelah mkan2, my hunny tetbe ajak aku blik....mandi laut  dgn kakak dia n hubby 
dia, n sepupu dia....








muka my hunny dh penat dan dah puas berenang bersama ikan di laut..hahaha..aku xmandi pun...tgk dia je...